1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco Arabistan’da RTP üretim tesisi kuracak

Aramco Arabistan’da RTP üretim tesisi kuracak

Suudi Aramco, Arabistan’da, Baker Hughes ile ortaklaşa RTP üretmek üzere metalik olmayan/kompozit ürün tesisi kuracak. 

Aramco Arabistan’da RTP üretim tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Suudi Aramco, Arabistan’da, Baker Hughes ile ortaklaşa RTP üretmek üzere metalik olmayan/kompozit ürün tesisi kuracak. 

Saudi Aramco Development Company, Baker Hughes Company ile ortaklaşa olarak, Suudi Arabistan Krallığı’nda, petrol/doğal gaz uygulamalarında kullanılmak üzere metalik olmayan/kompozit ürünlerin geliştirilmesine yönelik üretim tesisi kuracak. Şirket King Salman Energy Park’ta (SPARK) kurulacak olan ortak girişimle ilgili Rekabet Kurulu’ndan onay almak üzere başvuruda bulundu. 

Tesiste üretilmesi planlanan ürünler arasında polimer materyaller ve özellikle güçlendirilmiş termoplastik borular (RTP) öne çıkıyor. RTP’ler, konvansiyonel çelik borulara göre daha düşük karbon salımına neden oluyor ve üretim süreçlerinde daha az enerji harcanıyor. 

110 milyon dolar yatırım maliyetiyle kurulacak olan ortak girişim, RTP’lerin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Tesis Cezayir, Fas, Bahreyn, Cibuti, Mısır, İran, Irak, İsrail, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Malta, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Filstin ve Yemen’den oluşan MENA (Middle East and North Africa) ülkelerine ürün tedariki yapacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler