1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco’nun kârı ikinci çeyrekte yüzde 73 azaldı

Aramco’nun kârı ikinci çeyrekte yüzde 73 azaldı

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco’nun karı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 73 oranında azaldı.

Aramco’nun kârı ikinci çeyrekte yüzde 73 azaldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco’nun karı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 73 oranında azaldı.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, petrol endüstrisinin yaşadığı en kötü dönem olan 2020 yılı ikinci çeyreğine ait verilerini açıkladı. Saudi Aramco’nun kârı ikinci çeyrekte Covid-19 salgını sonrası enerji talebinde ve fiyatlardaki azalmanın etkisiyle %73 oranında düştü. Şirketin net kârı bir önceki yılın aynı döneminde elde ettiği 24,7 milyar dolardan (92,6 milyar riyal) 6,57 milyar dolara (24,6 milyar riyal) düştü. 

Apple’dan sonra dünyanın en değerli ikinci şirketi olma unvanını elinde bulunduran Aramco yaşadığı düşüşe rağmen 75 milyar dolar değerindeki temettüyü ödeme konusunda planlarına sadık kalacağını açıkladı.

Saudi Aramco'nun açıkladığı çeyrek verileri borsayı erken takasta %0,4 ile yukarı yönde etkiledi.

CEO’DAN İYİMSER AÇIKLAMALAR YAPILDI

Saudi Aramco CEO'su Amin Nasser, ikinci çeyrek sonuçlarının yansıttığı olumsuzluğa rağmen pazarda bir toparlanma süreci gördüğünü belirterek, koronavirüs karantina tedbirleri gevşetildikçe Asya ekonomilerinde petrol talebinin toparlanmasını beklediklerini açıkladı. 

“Çin'e bakın, benzin ve dizel talebi neredeyse Covid-19 öncesi seviyelere geldi. Asya'da ve diğer piyasalarda da toparlanma olduğunu görüyoruz" diye konuşan Nasser, Çin örneğinde de görüleceği gibi ülkelerin karantinadan çıkmalarını takip eden süreçte her pazar gibi enerji pazarının da talep artışıyla beraber performans artıracağını belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler