1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco'nun karı yüzde 25 azaldı

Aramco'nun karı yüzde 25 azaldı

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco'nun net kârı ilk çeyrekte yüzde 25 oranında düştü.

Aramco'nun karı yüzde 25 azaldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco'nun net kârı ilk çeyrekte yüzde 25 oranında düştü.

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra rafinaj ve kimyasal marjlarındaki düşüş ile stoktaki yeniden ölçüm kayıplar nedeniyle mali yılının ilk çeyreğinde zekat ve vergi sonrası net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azalarak 62.48 milyar riyal (16.64 milyar dolar) olduğunu duyurdu. Geçen yılın aynı döneminde net kar 83,29 milyar riyal seviyesindeydi. Analistler ise ilk çeyrekte 17,8 milyar dolar kar bekliyorlardı. 

İlk çeyrekte Aramco'nun satışları ise 225.57 milyar riyal seviyesinde gerçekleşti. 

2020’DE VİRÜS SALGINI KAZANÇLERI BASKILAYACAK

Aramco CEO’su Amin Nasser yaptığı açıklamada, “2020’nin geri kalanına bakacak olursak, COVID-19 salgınının küresel enerji talebi ve petrol fiyatları üzerindeki etkisinin kazançlarımızı baskılamasını bekliyoruz” dedi.

Suudi Arabistan, virüs salgınından ve düşük petrol fiyatlarından zarar gören ekonomisini desteklemek için kamu çalışanlarına geçim ödeneği vermeyi durdurma ve katma değer vergisini üç katına çıkarma kararı almıştı.

Ayrıca, Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili ülkenin Haziran ayında OPEC+ kesintilerine ek olarak petrol üretiminde günlük 1 milyon varil kesintiye gideceğini açıklamıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler