1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan kamu harcamalarını azaltacak

Suudi Arabistan kamu harcamalarını azaltacak

Düşük petrol fiyatları nedeniyle geliri azalan Suudi Arabistan, kamu harcamalarını kısmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan kamu harcamalarını azaltacak

Enerji Günlüğü - Düşük petrol fiyatları nedeniyle geliri azalan Suudi Arabistan, kamu harcamalarını kısmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs kaynaklı karantina önlemleri ve petrol fiyatlarındaki çöküş nedeniyle ekonomisi çifte şoka maruz kalan Suudi Arabistan, bu yıl kamu harcamalarını kısmaya hazırlanıyor. Ekonomisinin bu yıl %3,2 kadar daralabileceği öngörülen ülkenin 

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Al- Jadaan, hafta sonu verdiği röportajda, “Bütçe harcamalarını keskin bir şekilde azaltmalıyız. Suudi maliyesinin daha fazla disipline ihtiyacı var ve önümüzdeki yol uzun” ifadesini kullandı.

Mali politikalarının daha sıkı olması ve önlerindeki "uzun yolda acı verici önlemler alınması" gerektiğini söyledi. Jadaan, maliyet azaltılacak projeler listesinin son derece uzun olduğunu belirtti. Bu listede ülke ekonomisinde petrolün ağırlığını azaltmayı hedefleyen Prens Prens Muhammed bin Salman’ın iddialı Vizyon 2030’u kapsamındaki multimilyar dolar değerindeki turizmden altyapıya uzanan projeler olduğu kaydediliyor.

Bununla birlikte, uluslararası döviz rezervi büyüklüğü bakımından Orta Doğu'da birinci sırada bulunan Suudi Arabistan zorlu görünüme rağmen, diğer körfez ülkelerine göre krizi görece düşük hasarla atlatmak için gerekli kaynaklara sahip olduğu ve daha düşük borcu bulunduğu belirtiliyor. 

Bakanın yorumu pazar günü borsanın %7 düşmesine sebep oldu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler