1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco'nu karı yüzde 45 azaldı

Aramco'nu karı yüzde 45 azaldı

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Saudi Aramco’nun net karı yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 44,6 oranında azaldı.

Aramco'nu karı yüzde 45 azaldı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Saudi Aramco’nun net karı yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 44,6 oranında azaldı.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun zekat ve vergi sonrası karı 2020 yılı üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,6 azalarak 44,21 milyar riyal (11,8 milyar dolar) oldu. Geçen yılın aynı döneminde 79,84 milyar riyal kar etmişti. 

Düşük petrol fiyatları ve düşen satış hacmi ile rafineri ve kimyasal kar marjlarının azalması düşüşte etkili oldu. Analistler üçüncü çeyrekte 44,6 milyar riyal kar tahmin etmişlerdi. Üçüncü çeyrekte şirketin satışları da 200,06 milyar riyal seviyesinde gerçekleşti. 

DÜŞEN GELİRE RAĞMEN TEMETTÜ DAĞITACAK

Saudi Aramco, petrol fiyatları ve küresel talep nedeniyle önemli ölçüde düşüş yaşadığı gelirlerine karşın, üç aylık periyotlarda taahhüt ettiği 18,75 milyar dolarlık temettüyü dağıtacağını belirtti. Şirketin üçüncü çeyrekteki nakit akışı 12,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler