1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco varlık satışı yapabilir

Aramco varlık satışı yapabilir

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Suudi Arabistanlı Aramco, halka arz sırasında verdiği yıllık 75 milyar dolar temettü dağıtma sözünü yerine getirmek için varlık satışı olasılığını değerlendiriyor.

Aramco varlık satışı yapabilir

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Suudi Arabistanlı Aramco, halka arz sırasında verdiği yıllık 75 milyar dolar temettü dağıtma sözünü yerine getirmek için varlık satışı olasılığını değerlendiriyor.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, cari zorlu piyasa şartlarında portföylerinden daha fazla değer elde edebilmeyi değerlendirdiklerini ve varlık satışının olasılıklardan bir i olduğunu söyledi. 

Energy Intelligence tarafından 2020'nin Enerji Yöneticisi seçilen Nasser, buraya verdiği demeçte varlık portföyünü optimize etmek için ellerinde büyük fırsatlar olduğuna inandıklarını belirtti. 

Aramco, halka arz sırasında verdiği yıllık 75 milyar dolar temettü dağıtma sözünü yerine getirmek için nakit akışını arttırmaya çalışıyor ve bazı varlıkların paraya dönüştürülmesinin de olduğu çeşitli seçenekleri değerlendiriyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler