1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco 10 milyar dolar borç arıyor

Aramco 10 milyar dolar borç arıyor

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco’nun 10 milyar dolar civarında bir borç için bankalarla ön görüşme halinde olduğu kaydedildi. 

Aramco 10 milyar dolar borç arıyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco’nun 10 milyar dolar civarında bir borç için bankalarla ön görüşme halinde olduğu kaydedildi. 

Dünyanın en büyük petrol üreticisi Saudi Aramco’nun borç arayışı içinde olduğu kaydedildi. Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket, dünyanın en büyük petrol yan ürünleri üreten ve işleyen şirketlerinden biri olan Saudi Basic Industries Corp (SABIC) şirketinden yüzde 70 hisse satın alımı için 10 milyar dolar civarında bir kredi anlaşması için bankalarla ön görüşmeler yürütüyor. Bankalar arasında HSBC ve JPMorgan’ın yanında Körfez bölgesi bankaları da yer alıyor.

Kaynaklardan biri, kredi görüşmelerinin SABİC hisseleri için olabileceğini kaydederken, bir diğeri şirketin krediyi Suudi riyalindense daha ucuz olan dolar olarak tercih ettiğini söyledi.

Aramco geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan Varlık Fonu’ndan SABİC’in hisseleri için 69.1 milyar dolar değerinde bir anlaşma yapmıştı. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler