1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ARAMCO SABIC’in %70’ini devralmak istiyor

ARAMCO SABIC’in %70’ini devralmak istiyor

Suudi şirketi ARAMCO, hisselerinin %70’ini devralmak suretiyle SABIC’in tek kontrolünü elde edecek. 

ARAMCO SABIC’in %70’ini devralmak istiyor

Enerji Günlüğü – Suudi şirketi ARAMCO, hisselerinin %70’ini devralmak suretiyle SABIC’in tek kontrolünü elde edecek. 

Saudi Arabian Oil Company (ARAMCO), Saudi Basic Industries Corporation’ın (SABIC) hisselerinin %70’ini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurdu. Devir işleminin tamamlanması halinde, ARAMCO, SABIC’in tek kontrolünü elde etmiş olacak. 

Esas olarak ham petrolün aranması, üretimi ve pazarlanması işiyle ve nispeten daha az bir ölçüde de rafine ürünlerin ve petrokimyasalların üretimi ve pazarlanması işiyle iştigal eden Saudi Arabian Oil Company’nin tamamı Suudi Arabistan Krallığı’na ait. 

Saudi Basic Industries Corporation, Suudi Arabistan Krallığı’nın Krallık Kararı’yla kurulan, %30’u halka açık bir anonim şirket. Halen Suudi Borsasında işlem görüyor. Şirketin ana hissedarı, Suudi Arabistan Halk Yatırım Fonu adlı kuruluş. Şirketin halka açık olan hisselerinin %5,7’si de Suudi Arabistan’da resmi bir kuruluş olan Sosyal Sigortalar Genel Kurumu’na ait. SABIC esas olarak; petrokimyasallar dahil kimyasal emtiaların, ara ürünlerin, polimerlerin, gübrelerin ve bir ölçüde de metallerin üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler