1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aramco ve SABİC mavi hidrojen sertifikası aldı

Aramco ve SABİC mavi hidrojen sertifikası aldı

Alman kalite kontrol kuruluşu TÜV Rheinland, Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ve SABIC Agri-Nutrients’e, doğal gazdan mavi hidrojen üretimi ve mavi amonyak üretimi için sertifika verdi.

Aramco ve SABİC mavi hidrojen sertifikası aldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco ve sahibi olduğu SABİC, Alman kalite kontrol kuruluşu TÜV Rheinland’dan mavi hidrojen ve mavi amonyak sertifikası aldı.

Saudi Arabian Oil Company (“Aramco”) ve SABIC Agri-Nutrients Company (“SABIC AN”),"mavi" hidrojen ve amonyak üretiminde dünyanın ilk bağımsız sertifikasını aldıklarını açıkladılar. Açıklamaya göre, Alman kalite kontrol kuruluşu TÜV Rheinland, Suudi Arabistan’ın Jubail şehrindeki tesisi için SABIC Agri-Nutrients'a 37.800 ton "mavi" amonyak ve yine Jubail'de bulunan Aramco'nun tamamına sahip olduğu rafinerisine 8.075 ton "mavi" hidrojen sertifikası verdi.

Açıklamada ayrıca, amonyak ve hidrojeni "mavi" olarak onaylamak için üretim süreciyle ilişkili CO2'nin önemli bir bölümünün yakalanması ve sonraki uygulamalarda kullanılması gerektiği belirtildi.

“SERTİFİKALAR TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ”

Aramco Kimyasallar Başkan Yardımcısı Olivier Thorel, bu sertifikaların dünyada türünün ilk örneği olduğunu belirterek, “Bu sertifikalar temiz enerji çözümleri geliştirme ve hidrojen ve amonyak ihracat kapasitemizi ilerletme çabalarımızda önemli bir kilometre taşını ifade ediyor” dedi. 

2020'de Aramco ve SABIC, Suudi Arabistan'dan Japonya'ya dünyanın ilk mavi amonyak sevkiyatında işbirliği yapmıştı. Japonya’ya Düşük karbonlu enerji üretiminde kullanılmak üzere kırk ton yüksek kaliteli mavi amonyak gönderilmişti. Aramco’nun doğal gazdan mavi amonyak üretimi sürecinde oluşan karbondioksit, SABIC şirketi tarafından metanol üretmek için kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler