1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aramco’dan 1.5 milyar dolarlık sürdürülebilirlik fonu

Aramco’dan 1.5 milyar dolarlık sürdürülebilirlik fonu

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Aramco, karbon yakalama ve depolama, hidrojen, sera gazı emisyonları ve enerji verimliliği gibi sektörlere odaklanmak amacıyla 1.5 milyar dolarlık sürdürülebilirlik fonu ayırdı.

Aramco’dan 1.5 milyar dolarlık sürdürülebilirlik fonu

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Saudi Aramco, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olacak teknolojilere ve yeni kurulan şirketlere yatırım yapmak için 1.5 milyar dolarlık sürdürülebilirlik fonu açıkladı. 

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Saudi Aramco, Aramco Ventures'ın yöneteceği 1,5 milyar dolarlık yeni bir sürdürülebilirlik fonu açıkladı. Şirket fon aracılığıyla başlangıçta karbon yakalama ve depolama, sera gazı emisyonlarını azaltma ve hidrojen, amonyak ile sentetik yakıtlar gibi alanlara odaklanacak. 

“FON ÇIĞIR AÇAN TEKNOLOJİLER İÇİN KULLANILACAK”

Şirketin CEO'su Amin Nasser, yaptığı açıklamada, Dünyanın en büyük sürdürülebilirlik fonlarından biri olan fonun iklim değişikliğini ele almaya yardımcı olacak “çığır açan” teknolojilere ve yeni kurulan şirketlere yatırım yapmak amacıyla kullanılacağını belirtti. Nasser, “Mevcut geçiş planı kusurlu, tam anlamıyla etkili değil. İhtiyacımız olan optimum, gerçekçi bir plan. Artan enerji talebini karşılayacak olan alternatifler hazır olana kadar buna paralel hareket etmeliyiz" açıklamasında bulundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler