1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları haftaya artışla başladı

Petrol fiyatları haftaya artışla başladı

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları Aramco CEO’sunun iyimser açıklamalarından aldığı destekle yüzde birin üzerinde artarak 44,86 dolar/varil oldu. 

Petrol fiyatları haftaya artışla başladı

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları Aramco CEO’sunun iyimser açıklamalarından aldığı destekle yüzde birin üzerinde artarak 44,86 dolar/varil oldu. 

Koronavirüs karantina tedbirleri gevşetildikçe Asya'da petrol talebinin toparlanacağı yönünde Aramco CEO'su Nasser'in ortaya koyduğu beklenti, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarına destek verdi. Aramco Başkanının iyimser açıklamalarının yanısıra, Irak’ın Cuma günü yaptığı açıklama ile Ağustos ve Eylül'de petrol üretimini 400 bin varil/gün kısacağını duyurması ve ABD'de Pelosi ve Mnuchin'in yeni yardım paketi üzerinde müzakerelerin yeniden başlaması için kapıyı açmalarının etkisiyle petrol fiyatları haftaya yüzde 1’in üzerinde bir artışla başladı. 

Geçen haftayı 44,40 dolar/varil fiyatından kapatan Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 44,93 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda Cuma gününe göre 46 cent artışla 44,86 dolardan işlem görüyor. 

Batı Tekas petrolü Cuma gününe göre 0,59 dolar artışla 41,81 dolar/varil seviyesinde. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler