1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco dünyanın en değerli şirketi oldu

Aramco dünyanın en değerli şirketi oldu

Aramco, hisselerinin yüzde 1,5’lik kısmını halka arzdan 25,59 milyar dolar gelir elde ederek piyasa değerini 1.7 trilyon dolara yükseltti ve dünyanın en değerli şirketi oldu.

Aramco dünyanın en değerli şirketi oldu

Enerji Günlüğü - Aramco, hisselerinin yüzde 1,5’lik kısmını halka arzdan 25,59 milyar dolar gelir elde ederek piyasa değerini 1.7 trilyon dolara yükseltti ve dünyanın en değerli şirketi oldu.

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco ilk halka arzı (IPO) ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şirketin toplam 3 milyar hissesinden oluşan yüzde 1,5'lik kısmının arz edildiği bildirildi.

Yatırımcılardan hisse başına en yüksek miktar olarak belirlenen 32 Suudi riyali (8,53 ABD doları) teklif alındığının kaydedildiği açıklamada, bu sonuçla şirketin 25,59 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi.

IPO’DAN ELDE EDİLEN EN YÜKSEK GELİR

Açıklamada, ayrıca, IPO kapsamında kurumsal yatırımcılardan 106 milyar dolar ve bireysel yatırımcılardan 119 milyar dolar değerinde teklif geldiği bilgisine yer verildi.

Saudi Aramco'nun IPO'dan elde ettiği 25,59 milyar dolarlık gelir, Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın 2014'te New York borsasında düzenlenen IPO'sunda elde edilen 21,8 milyar dolarlık geliri geride bırakarak bir IPO'dan elde edilen en yüksek gelir olarak kayıtlara geçti.

APPLE’I GEÇTİ

Böylece Aramco piyasa değerini 1.7 trilyon dolara yükseltti ve ABD'li teknoloji devi Apple'ın 1,1 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi konumuna yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler