1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Aramco tepe yönetiminde değişiklik

Aramco tepe yönetiminde değişiklik

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco Başkanlığına Enerji Bakanı Halid el-Falih yerine, Kamu Yatırım Fonu Genel Müdürü Yasir bin Osman el-Rumayyan getirildi.

Aramco tepe yönetiminde değişiklik

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco Başkanlığına Enerji Bakanı Halid el-Falih yerine, Kamu Yatırım Fonu Genel Müdürü Yasir bin Osman el-Rumayyan getirildi.

Suudi Arabistan'ın Aramco hisselerinin bir kısmını halka arzına yönelik hazırlıklarının bir parçası olarak yönetim değişikliği yapıldı. Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Saudi Aramco'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Şirketin bir önceki Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Enerji Bakanı Halid el-Falih yerine Ülke'nin egemen varlık fonu PIF'ın başkanı Yasir el-Rumayyan getirildi. 

Enerji Bakanı el-Falih Aramco Yönetim Kurulu'ndan çıkarılarak yerine Yöneti Kurulu Üyesi olarak Ulaştırma Bakanı Nabeel al-Amudi atandı. 

2016’dan beri Aramco Yönetim Kurulu’nun bir üyesi olan Er-Rumayyan, Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Danışmanı olarak da görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler