1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aratay: LPG mevcut en temiz yakıtlardan biri

Aratay: LPG mevcut en temiz yakıtlardan biri

İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, benzin, dizel ve hatta elektriğe oranla sera gazı emisyonu salımı gerçekleştiren LPG’nin mevcut en temiz yakıtlardan biri olduğunu söyledi.

Aratay: LPG mevcut en temiz yakıtlardan biri

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, benzin, dizel ve hatta elektriğe oranla sera gazı emisyonu salımı gerçekleştiren LPG’nin mevcut en temiz yakıtlardan biri olduğunu söyledi.

İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına karşın, kaynak çeşitliliği ve güvenliği için LPG’nin çok önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekerek, “Verimli, taşınabilir, ekonomik, erişilebilir olmasının yanı sıra dünyada ‘temiz’ enerji kaynağı olarak birçok ülkede LPG kullanımı destekleniyor, teşvik ediliyor. Dünya LPG Birliği tarafından sunulan raporlarda benzin, dizel ve hatta elektriğe oranla sera gazı emisyonun çok daha düşük olduğu belirtilen LPG, muadillerine oranla çok daha düşük karbon ve partikül salınımı ile doğa, çevre dostu, temiz bir enerji kaynağı olarak kabul görüyor. Karbon ayak izine, başka bir ifadeyle sera gazı emisyon toplamına da bakıldığında LPG, mevcut en temiz yakıtlardan biridir” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler