1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aratay: LPG’li araçlar, kapalı otoparklara girebilecek

Aratay: LPG’li araçlar, kapalı otoparklara girebilecek

İpragaz CEO'su Eyüp Aratay, Türkiye’de saysısı 4.7 milyon olan LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmaması sorununun çok yakında ortadan kalkacağını söyledi.

Aratay: LPG’li araçlar, kapalı otoparklara girebilecek

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO'su Eyüp Aratay, Türkiye’de saysısı 4.7 milyon olan LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmaması sorununun çok yakında ortadan kalkacağını söyledi.

SHV Energy grup şirketlerinden İpragaz ile birlikte Türkiye’deki 20’nci yılı vesilesi ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan İpragaz CEO'su Eyüp Aratay, Türkiye’de LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmamasına da değindi. Aratay, “Türkiye otogaz pazarı, dünya çapında büyüklüğe ve örnek bir yapıya sahip. Ancak belki de bu pazar hiç yakışmayan bir sorun ise LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmaması idi ve bu konuda yoğun çaba sarf ettik. Nihayetinde TSE’nin anahtar rol oynadığı süreçte son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli değişikliklerin taslağını oluşturdu. 4.7 milyon LPG’li aracı mağdur eden bu önemli sorunu en kısa sürede geride bırakacağımıza inanıyoruz.” dedi.

2018 YATIRIM YILI OLDU

Aratay, 2018 yılının İpragaz için yatırımlarla dolu önemli bir yıl olduğunu belirterek, “İkmal konusunda daha da güçlenmek ve geliştirebilmek üzere Bütangaz'a yatırım yaptık. Türkiye akaryakıt pazarının genç ve dinamik markası GO'da ise bu yıl 200 istasyona ulaşmak istiyoruz. EVAS Butik yatırımımızı tamamlayarak, Dünya’nın en büyük 5 tüp üreticisinden biri olan EVAS’ın üçüncü fabrikasını hizmete soktuk. SHV'nin liderlik ettiği konularda, biz de onları takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE BİZİM İÇİN EN ELVERİŞLİ PAZAR

SHV Energy CEO’su Bram Graber ise Türkiye’de olmaktan ve duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yıllar sonra ilk kez Türkiye'de Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi gibi önemli bir organizasyon düzenleniyor. İstanbul’da olmaktan ve grubumuzun gözbebeği şirketlerinden İpragaz'ı ziyaret etmekten memnunuz. İpragaz'dan gururla söz ediyoruz. Oldukça önemli bir tecrübeye sahip olan İpragaz, genç çalışanlara sahip olmasıyla birlikte bizler için yenilikçilik kimliğin bir parçası. Her koşulda hızlı bir şekilde pozisyon alabiliyor. İpragaz’ın bünyemizde bulunmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa, LPG kullanımı yüksek olduğu için Türkiye'ye gıpta ile bakıyor. Türkiye ise bizim için en elverişli pazar” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler