1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ArGe yatırımlarına 203 miyon lira

ArGe yatırımlarına 203 miyon lira

Ceyhan Saldanlı, elektrik dağıtım sektöründe ArGe yatırımlarına 203 milyon lira ayrıldığını söyledi.

ArGe yatırımlarına 203 miyon lira

Enerji Günlüğü - Ceyhan Saldanlı, elektrik dağıtım sektöründe ArGe yatırımlarına 203 milyon lira ayrıldığını söyledi.

EPDK koordinatörlüğünde Elektrik dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği’nin (GAZBİR) işbirliği ile düzenlenen 4. Enerjide ArGe Çalıştayı Ankara’da başladı. 

Çalıştay, elektrik ve doğalgaz dağıtım sektöründe günümüz ihtiyaçlarına çözüm üretecek yenilikçi ArGe projelerinin belirlenmesi, planlanması ve gerçekleştirilmesini amaçlıyor. 

TEKNOJİYE 20 MİLYAR ARGE’YE 203 MİLYON LİRA
Bereket Enerji YK Başkanı ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Saldanlı, Ç:alıştay’ın açılışında yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım sektörünün teknoloji yatırımlarına 20 milyar lira ayırdığını; bunun 203 milyon lirasının ArGe yatırımlarında kullanılacağını söyledi. 

Ceyhan Saldanlı sözlerini şöyle sürdürdü, “Ülkemizde yaşayan herkes bizim kullanıcımız ve sunduğumuz hizmetin onlar için öneminin farkındayız. Bu sebeple kullanıcı memnuniyeti birinci önceliğimiz. Gerçekleştirdiğimiz analizlerde de gördük ki; sürdürülebilir kullanıcı memnuniyetini sağlamanın yolu her daim onların yanında olmaktan, ulaşılabilir olmaktan, çözüm odaklı olmaktan ve hızlı olmaktan geçiyor. Bütün bunlar da bizi daha kapsamlı teknoloji kullanmaya ve ar-ge yatırımlarına yönlendiriyor. Elektrik dağıtım sektörü olarak müşterilerimizin sürdürülebilir memnuniyetinden emin olmak adına teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanmak için ArGe’ye büyük önem veriyoruz. İçinde bulunduğumuz tarife dönemi için teknoloji yatırımlarına ayırdığımız 20 milyar liralık yatırımın 203 milyon lirasını ArGe yatırımları oluşturuyor”. 

ELDER’in genç girişimcileri çok önemsediğini kaydeden Saldanlı, genç girişimcilerin enerji alanına da ağırlık vermelerini beklediklerini anlattı ve “Bu doğrultuda, ELDER olarak girişimcilik programlarını da destekliyoruz” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler