1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ASO Başkanı Özdebir: Enerji talebi 20 yılda yüzde 28 artacak

ASO Başkanı Özdebir: Enerji talebi 20 yılda yüzde 28 artacak

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, küresel enerji talebinin 2040 yılına kadar yüzde 28 oranında artmasının beklendiğini söyledi. 

ASO Başkanı Özdebir: Enerji talebi 20 yılda yüzde 28 artacak

Enerji Günlüğü - ASO Başkanı Nurettin Özdebir, küresel enerji talebinin 2040 yılına kadar yüzde 28 oranında artmasının beklendiğini söyledi. 

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nda bir konuşma yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Çin ve ABD’nin ticaret alanındaki çekişmesi nedeniyle dünya ticaretinde korumacı politikaların yükseliş kazandığını söyledi. 

Nurettin Özdebir şöyle konuştu, “Yıllardır üretimi bir kültür olarak görüyoruz. Çevresindeki ülkelere kıyasla Türkiye ekonomisi, doğal kaynağa dayalı değil. Bazen (keşke doğal kaynaklarımız olsa) diyoruz. Ancak iktisadi literatür de göstermiştir ki doğal kaynağın olduğu ülkelerde görülen ‘doğal kaynak laneti’ bu ekonomileri pek çok durumda geri götürmüştür. Gelecek öngörüsü için bazı simülasyonlar yapılıyor. Bu simülasyonlar enerjinin sürdürülebilir kalkınmadaki öneminin giderek artacağını ortaya koyuyor. Son dönemdeki Çin-ABD gerilimi ile dünya ticaretindeki korumacı politikalar yükseliş gösterdi. Bu politikalar nedeniyle enerjiye olan talep geçici olarak azalsa da uzun dönemde küresel enerji tüketiminin 2040 yılına kadar, yüzde 28 artması öngörülmektedir.”  

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü / ANKARA 

Önceki ve Sonraki Haberler