1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa'da elektrik fiyatları düşüyor

Avrupa'da elektrik fiyatları düşüyor

Enerji Günlüğü – Avrupa’da son beş yılda toptan elektrik fiyatları arz fazlası nedeniyle neredeyse yarı yarıya düştü.EY’nin Enerji Sektörü İşlem...

Avrupa'da elektrik fiyatları düşüyor

Enerji Günlüğü – Avrupa’da son beş yılda toptan elektrik fiyatları arz fazlası nedeniyle neredeyse yarı yarıya düştü.

EY’nin Enerji Sektörü İşlem ve Trendleri: 2016 Değerlendirmesi ve 2017 Görünümü Raporu sonuçlarını değerlendiren EY Türkiye Enerji Sektörü Lideri Erkan Baykuş, “Avrupa’da ciddi bir arz fazlası var. Son beş yılda toptan elektrik fiyatları nerdeyse yarı yarıya düşmüş durumda." dedi.

Büyük global yatırımcıların özellikle konvansiyonel üretimden çekilerek, yenilenebilir enerji, enerji teknolojileri ve iletim-dağıtım tarafında daha aktif olmaya çalıştıklarını belirten Baykuş, global yatırımcıların kısa vadede Avrupa’da elektrik üretimine ilgisinin artmasını beklemenin gerçekçi olmayacağını, ilginin Asya-Pasifik ve gelişmekte olan piyasalara yoğunlaşacağını söylemenin yanıltıcı olmadığını kaydetti.

AVRUPA'DA İŞLEMLER 4 YILIN ZİRVESİNDE

EY'nin raporuna göre, Avrupa elektrik piyasasında toplam işlem değeri 2016’da 51 milyar dolar ile 2012 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İşlemler özellikle yılın son çeyreğinde ivmelenerek 27,8 milyar dolara ulaştı. Son çeyrekte gerçekleşen bu işlem hacmi 2016 yılı toplamının yarısından fazlası. Bölgede 22,7 milyar dolar tutarında iletim - dağıtım işlemi gerçekleşti. İletim-dağıtım işlemlerini dikkate almadığımızda ise, üretim ve yenilenebilir enerji işlem hacmi 2015 yılına kıyasla %7 oranında düşmüş durumda.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler