1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa’dan üreticilere araçlarda emisyon yaptırımı

Avrupa’dan üreticilere araçlarda emisyon yaptırımı

Avrupalı araç üreticilerinin emisyon hedeflerini tutturamazlarsa 30 milyar euronu üzerinde para cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri kaydedildi.

Avrupa’dan üreticilere araçlarda emisyon yaptırımı

Enerji Günlüğü - Avrupalı araç üreticilerinin emisyon hedeflerini tutturamazlarsa 30 milyar euronu üzerinde para cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri kaydedildi.

Fitch Ratings, 2018-2021 arasında ilerleme sağlanmaması halinde Avrupa otomotiv sektörünün emisyon nedeniyle teorik olarak 30 milyar euronun üzerinde para cezası ile karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KISA VADEDE ÜRETİCİ KARLARINI DÜŞÜRECEK

Fitch Ratings, Avrupalı araç üreticilerinin elektrikli araç üretimine geçişte zorluklarla karşı karşıya kalacaklarını ve elektrikli araçların kısa vadede bu üreticilerin karlılıkları üzerinde baskı yaratacağını bildirdi. Bununla birlikte Avrupalı araç üreticilerinin AB'nin karbon salımı düzenlemelerine uyum ve para cezalarından kaçınma için elektrikli araç satışlarının çok önemli olacağını ifade eden Fitch, "Elektrikli araçlarda Avrupalı üreticilerin emisyon hedeflerini 2021'e kadar yakalamaları için yeterli olmayabilir" değerlendirmesini yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler