1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avustralya’da çevreci soğutma teknolojisi geliştirildi

Avustralya’da çevreci soğutma teknolojisi geliştirildi

Avustralya’da geliştirilen ve güneş enerjisi, termal depolama, akıllı teknoloji ve toksik olmayan soğutucu gazları kullanan endüstriyel soğutma sistemleri üç ana ticari sahada denenecek.

Avustralya’da çevreci soğutma teknolojisi geliştirildi

Enerji Günlüğü - Avustralya’da geliştirilen ve güneş enerjisi, termal depolama, akıllı teknoloji ve toksik olmayan soğutucu gazları kullanan endüstriyel soğutma sistemleri üç ana ticari sahada denenecek.

Güney Avustralyalı teknoloji şirketi Glaciem Cooling Technology ve Güney Avustralya Üniversitesi, düşük maliyetli, çevreci ve yüksek tasarruflu bir termal enerji depolama teknolojisi geliştirmek için on yıl harcadı. Glaciem Cooling Technology, Avustralya Yenilenebilir Enerji Ajansı (ARENA) aracılığıyla Avustralya hükümetinden aldığı 2 milyon dolar fon ile ısıtma, havalandırma, havalandırma ve soğutma (HVAC & R) uygulamalarında termal enerji depolarının yenilenebilir enerji ile entegrasyonu çalışmaları yürüttü. Bu konuda geliştirdiği endüstriyel soğutma sistemi Avustralya’da üç ayrı ticari sahasında kurularak test edilecek. Toplam 4.95 milyon dolar değerindeki proje Glaciem'in Termal Enerji Depolama çözümünü ticari ve endüstriyel havalandırma ve soğutmalarda test etmesini sağlayacak. 

SİSTEM DÜŞÜK KARBONLU VE YÜKSEK TASARRUFLU

Glaciem Cooling Technologies Başkanı Julian Hudson, sistemlerinin ticari ve endüstriyel soğutmayı düşük karbonlu bir geleceğe taşıyacağını söyledi. Glaciem’in teknolojisi ayrıca gelişmiş bir kontrol ve tahmin sistemi kullanarak, hava durumu tahminleri, elektrik fiyat tahminleri ve talep tahminleri ile müşterilerinin en üst düzeyde tasarruf etmelerini sağlıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler