1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydınlatma sayaçlarının OSOS kapsamında giriş tarihi ötelendi

Aydınlatma sayaçlarının OSOS kapsamında giriş tarihi ötelendi

Genel aydınlatma sayaçlarının tamamının OSOS kapsamına alınması işleminin tamamlanma tarihi 31 Aralık 2019’a kadar ötelendi. 

Aydınlatma sayaçlarının OSOS kapsamında giriş tarihi ötelendi

Enerji Günlüğü - Genel aydınlatma sayaçlarının tamamının OSOS kapsamına alınması işleminin tamamlanma tarihi 31 Aralık 2019’a kadar ötelendi. 

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre Yönetmeliğin “Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri (OSOS) kapsamına alınacak sayaçlar” başlıklı Geçici 7 maddesinde bildirilen; TEDAŞ tarafından iletişim altyapısı bakımından yapılacak değerlendirmeler sonucunda OSOS kapsamına uygun olmadığı tespit edilen sayaçlar haricinde, genel aydınlatma sayaçlarının tamamının OSOS kapsamına alınması işleminin tamamlanma tarihi 31 Aralık 2019’a kadar ötelendi. 

OSOS kapsamına uygun olduğu halde bu kapsama alınmayan sayaçların tüketim değerlerine ilişkin olarak bir ödeme yapılmayacak. Söz konusu sayaçların tüketim değerlerinin TEDAŞ tarafından gerçek zamanlı izlenmesine ilişkin altyapı, ilgili dağıtım şirketleri tarafından oluşturulacak. Bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinin dördüncü fıkrası 1/1/2019 tarihi itibariyle uygulanır.”

Önceki ve Sonraki Haberler