1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydınlatmada Borsan-Sylvania iş birliği

Aydınlatmada Borsan-Sylvania iş birliği

İngiltere merkezli aydınlatma şirketi Sylvania, iki aydınlatma ürününü Borsan’ın Türkiye’deki fabrikasında üretecek.

Aydınlatmada Borsan-Sylvania iş birliği

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli aydınlatma şirketi Sylvania, iki aydınlatma ürününü Borsan’ın Türkiye’deki fabrikasında üretecek.

Borsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu bünyesinde yer alan LED’li aydınlatma markası Borled, İngiltere merkezli küresel aydınlatma şirketi Sylvania ile Türkiye’de üretim için iş birliği başlattı. Pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün ailelerinin genişletilmesi hedeflenen iş birliği kapsamında ilk aşamada, 2 ürün ailesi için yıllık 120 bin adet / 2 Milyon TRY’lik üretim öngörülüyor. 

Toplamda 3 farklı gövde boyu seçeneğine sahip olan Start Eco Downlight Flat ve 2 farklı gövde boyu seçeneğine sahip olan Start Eco Waterproof ürün aileleri 3000K, 4000K ve 6500K renk sıcaklığı seçenekleri ile tüketicinin beğenisine hitap edecek.

BORLED FABRİKASININ TERCİH EDİLMESİ GURUR VERİCİ

Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu CEO’su Mehmet Arbek Akay, Sylvania'nın Türkiye ve Avrupa pazarına yönelik bu ürünlerin üretimi için Borled fabrikasını tercih etmesinden gurur duyduklarını belirterek, “İlk aşamada ön görülen bu üretimin parasal değeri, yaklaşık 2 milyon TRY düzeyinde olacak. Üretilen ürünler iç pazarın yanı sıra, iş ortağımızın Türkiye’den yönetmekte olduğu Türki Cumhuriyetler pazarına ve Avrupa ülkelerine de ihraç edilecek. İş birliğimizin, pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün ailelerinin genişletilmesi de hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Borled üretim tesisi, 13 bin 500 metrekare alanda, plastik üretim hatlarında 880 bin, saç metal üretim hatlarında 750 bin, montaj ve paketleme hatlarında ise 334 bin adet aylık kapasiteye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler