1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aytemiz’den 325 bin kez self servis yakıt alındı

Aytemiz’den 325 bin kez self servis yakıt alındı

Aytemiz akaryakıt istasyonlarında son üç ay içinde 180 bini aşkın tüketici 325 bin kez self servis yakıt alım işlemi gerçekleştirdi.

Aytemiz’den 325 bin kez self servis yakıt alındı

Enerji Günlüğü - Aytemiz akaryakıt istasyonlarında son üç ay içinde 180 bini aşkın tüketici 325 bin kez self servis yakıt alım işlemi gerçekleştirdi. 

Aytemiz ile Doğan Grubu’nun akaryakıt dağıtım sektöründeki ortaklığı Aytemiz Akaryakıt, 2019 yılı şubat ayında 30 istasyonla devreye sokup daha sonra 40 ilde 100 istasyona yaydığı Self Servis akaryakıt hizmeti uygulamasının sonuçlarını almaya başladı. 

180 BİN KİŞİ İŞLEM YAPTI

Toplam 574 istasyona sahip Aytemiz’in self servis akaryakıt hizmetinden haziran, temmuz ve ağustos ayları içerisinde toplam 180 binden fazla tüketici yararlandı. Bu sayının yüzde 30’unu self servis hizmetini denemek isteyen tüketiciler oluşturdu. 

TOPLAM 325 BİN İŞLEM YAPILDI 

Aytemiz Self Servis hizmeti kapsamında üç ay içerisinde toplam 325 bin adet self servis işlem yapıldı. Bu işlemlerden 175 bin adedinde kredi kartı ve 150 bin adedinde ise nakit kullanıldı. 

TÜKETİCİ 1.2 MİLYON TL KAZANDI

Türkiye’de zamandan tasarruf etmek ve self servisi kendi deneyimlemek isteyen müşterilerin yaptığı alışverişler sonucunda 6 milyon litreyi aşkın akaryakıt satışı gerçekleşti ve bu sayede 1,2 milyon TL’den fazla tasarruf sağlanmış oldu. 

EKE: TÜRK TÜKETİCİ TASARRUFU SEVİYOR

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, “Tüketicilerimiz gelişmiş yazılım ve yapay zekâ sayesinde, son derece kullanıcı dostu olan self servis yakıt alımına çok kolay adapte oldular. Türk tüketicisi kendi işini kendi yapmayı ve tasarruf etmeyi seviyor dolayısıyla self servise yoğun bir ilgi oldu. Self servis alımlarında tüketicilerimize hem kredi kartı hem de nakit ödemede tasarruf sağlıyoruz” dedi. 

“DEVRİM NİTELİĞEİNDE KARARLAR” 

Akaryakıt sektöründe bugüne kadar devrim niteliğinde kararlara imza attıklarını belirten Ahmet Eke şunları söyledi:

“Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek, elektrikli araçlar için istasyonlarımızda hızlı şarj adaları kurduk ve sektöre enerji istasyonu kavramını kazandırdık. Motosiklet kullanıcıları için motorcu dostu istasyon kavramını geliştirdik. Personelimizi bu konuda özel olarak eğittik ve 165 istasyonumuzu dönüştürdük. Sayısı her geçen gün artan Aytemiz Kart ve mobil uygulamalarımız üzerinden sunduğumuz araçtan öde seçeneğini dört, mobil ödeme seçeneğimizi de iki yıldır başarı ile yönetiyoruz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler