1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Azerbaycan-Rusya petrol boru hattı bakım çalışmaları sürüyor

Azerbaycan-Rusya petrol boru hattı bakım çalışmaları sürüyor

Azerbaycan, Bakü-Novorossisk boru hattındaki bakım çalışmalarının tamamlanmadığı için Rusya üzerinden petrol sevkiyatının başlamadığını açıkladı.

Azerbaycan-Rusya petrol boru hattı bakım çalışmaları sürüyor

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, Bakü-Novorossisk boru hattındaki bakım çalışmalarının tamamlanmadığı için Rusya üzerinden petrol sevkiyatının başlamadığını açıkladı.

Azerbaycan devlet petrol ve gaz şirketi SOCAR, Rusya üzerinden transit petrol akışını askıda tutmaya devam ettiklerini ve petrol sevkiyatının ne zaman yeniden başlayacağının belli olmadığını bildirdi. 

SOCAR Sözcüsü İbrahim Ahmedov yaptığı açıklamada, "SOCAR, Bakü-Novorossisk boru hattından petrol sevkiyatına, Azerbaycan tarafındaki bakım çalışmaları nedeniyle Mayıs ayında da başlamadı" diye konuştu. Ahmedov, sevkiyatın ne zaman yeniden başlayacağı konusunda bilgi vermedi.

Ahmadov daha önce yaptığı açıklamada, şirketin ihracat yükümlülüklerini yerine getirmek için Bakü-Novorossiysk üzerinden tedarik edilen petrolün Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattına yönlendirildiğini belirtmişti. 

Azerbaycan, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossisk limanı üzerinden petrol sevkiyatını Mart ayında durdurmuş, bu karara neden olarak Bakü-Novorossisk boru hattında 1 Mart'ta başlayan bakım çalışmalarını göstermişti.

Bakü-Novorossiysk Petrol Boru Hattı, SOCAR tarafından çıkarılan ve ortak girişimlerle geliştirilen kara alanlarından çıkarılan petrolü taşıyor. 1147 kilometre uzunluğundaki hattın 231 km’si Azerbaycan, 916 km’si Rusya topraklarında bulunuyor. Hat günde en fazla 105 bin varil petrol taşıma kapasitesine sahip. Kaynak: Azerbaycan petrolünün Rusya’ya akışı askıya alındı 

 

Önceki ve Sonraki Haberler