1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bağımsız denetim yükümlüsü kuruluşlar yeniden düzenlendi

Bağımsız denetim yükümlüsü kuruluşlar yeniden düzenlendi

PDK, bağımsız denetim yükümlülüğü olan tüzel kişiliklerin kimler olacağıyla ilgili listeyi yeniden düzenledi. 

Bağımsız denetim yükümlüsü kuruluşlar yeniden düzenlendi

Enerji Günlüğü - EPDK, bağımsız denetim yükümlülüğü olan tüzel kişiliklerin kimler olacağıyla ilgili listeyi yeniden düzenledi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Faaliyetlerini Bağımsız Denetim Kuruluşlarına Denetletmesi Hakkında Kurul Kararı’nda değişiklik yapan 8857 sayılı Kurul Kararı’nı yayımladı. 

Buna göre Karar’a tabi olan kuruluşlar; Elektrik Piyasası’nda faaliyet gösteren üretim lisansı sahibi, dağıtım lisansı sahibi ve tarifesi düzenlemeye tabi olan tedarik lisansı sahibi tüzel kişiler ile Doğalgaz Piyasası’nda faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi; tarifesi düzenlemeye tabi olan dağıtım lisansı sahibi ve iletim (boru hattı) lisansı sahibi tüzel kişiler olarak yeniden düzenlendi. 

Listede daha önce Elektrik Piyasası’nda elektrik üretim önlisansı sahibi; toptan satış lisansı sahibi; perakende satış lisansı sahibi tüzel kişiler ile Doğalgaz Piyasası’nda depolama lisansı sahibi; toptan satış lisansı sahibi; ithalat lisansı sahibi ve ihracat lisansı sahibi tüzel kişiler de ayrı ayrı listeleniyordu. 

Karar uyarınca Elektrik Piyasası’nda faaliyet gösteren üretim lisansı sahiplerinden tesis bazında kurulu gücü 100MW (mekanik) ve altında olan üretim lisansı sahipleri ile Organize Sanayi Sitesi (OSB) üretim ve dağıtım lisansı sahipleri, eskiden olduğu gibi bağımsız denetim yükümlülüğü dışında tutuldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler