1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Barent Denizi’nde yeni petrol keşfi

Barent Denizi’nde yeni petrol keşfi

Enerji Günlüğü - Statoil’in işletmeci ortak olarak yarısına sahip olduğu Barent Denizi Johan Castberg sahasında bulunan Drivis varlıklarında petrol...

Barent Denizi’nde yeni petrol keşfi

Enerji Günlüğü - Statoil’in işletmeci ortak olarak yarısına sahip olduğu Barent Denizi Johan Castberg sahasında bulunan Drivis varlıklarında petrol ve doğalgaz keşfedildi.

Norveç enerji devi Statoil, Barent Denizi’ de bulunan ve yarı hissesine sahip olduğu Johan Castberg sahasında Drivis varlıklarında açılan beş yeni kuyudan ikisinde petrol ve doğalgaz keşfedildiğini duyurdu.

Statoil Başkan Yardımcısı Irene Rummelhoff yayınladığı bir basın açıklamasında sahada geçtiğimiz yılda dikkate değer bir keşif çalışması yaptıklarını belirterek, arka arkaya açılan beş kuyunun bölgenin toplam kaynak bazında nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Rummelhoff, “ Drivis’teki petrol keşfinden kesinlikle memnunuz. Bununla beraber, arama programı tam olarak beklenen miktarda gerçekleştirilemedi. Açılan beş kuyunun sadece ikisinde petrol keşfi yapıldı” dedi.

PL532 numaralı üretim lisansında Statoil işletmeci firma olarak % 50 hisseye, Eni Norge % 30 hisseye, Petoro ise % 20 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler