1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bayraktar: Türkiye enerji güvenliğini sağlamada kararlı

Bayraktar: Türkiye enerji güvenliğini sağlamada kararlı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji güvenliğinin sağlanması konusunda kararlı olduğunu ve bu doğrultuda uzun vadeli, bütüncül ve kapsamlı politikalar geliştirdiğini söyledi.

Bayraktar: Türkiye enerji güvenliğini sağlamada kararlı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji güvenliğinin sağlanması konusunda kararlı olduğunu ve bu doğrultuda uzun vadeli, bütüncül ve kapsamlı politikalar geliştirdiğini söyledi.

STM ThinkTech’in gerçekleştirdiği “Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı panelde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji güvenliğinin sağlanması konusunda kararlılığını vurgulayarak, “Önceliğimiz ve temel amacımız enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu şekilde tüketicilere sunulmasıdır. Bu anlamda geliştirdiğimiz politikalar uzun vadeli, bütüncül ve kapsamlı bir bakış açısının ürünüdür. Yerli ve yenilenebilir kaynakların azami seviyede ekonomimize kazandırılması, enerji verimliliği konusunda adeta seferberlik ilan edilmesi, kara ve denizlerimizde petrol ve gaz aramaları, enerji sektöründe yerli imalatın geliştirilmesi ve AR-GE destekleri ile yatırımlar devam ediyor. Bunun yanında Türkiye, enerjinin bölgesel kalkınma ve refaha katkı sağlayan ve yaşanan çatışmalara çözüm üreten yönüyle ele alınması gerektiğine de samimiyetle inanmaktadır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler