1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzinde bir indirim daha!

Benzinde bir indirim daha!

Enerji Günlüğü - Dün 8 kuruş indirilen benzinin pompa satış fiyatı bir kez daha düşürüldü. Litre başına fiyat 4 kuruş aşağı çekildi.Petrol fiyatlarının...

Benzinde bir indirim daha!

Enerji Günlüğü - Dün 8 kuruş indirilen benzinin pompa satış fiyatı bir kez daha düşürüldü. Litre başına fiyat 4 kuruş aşağı çekildi.

Petrol fiyatlarının 40 dolar ile son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin de etkisiyle, Türkiye'nin referans aldığı uluslararası akaryakıt piyasalarında ürün fiyatları hızla geriledi. Buna bağlı olarak mevzuat gereği Türkiye'de akaryakıt rafineri çıkış fiyatlarında yeni bir ayarlamaya daha gidildi.

Rafineri çıkış fiyatlarındaki ayarlamanın ardından akaryakıt dağıtım şirketleri dün indirime gittikleri benzinin litre satış fiyatını bugün bir kez daha indirdiler. Dün gelen 8 kuruş indirimin ardından bugünkü indirim litre başına 4 kuruş olarak açıklandı

Akaryakıt fiyatlarında peşpeşe gelen indirimler geçtiğimiz haftanın son iş gününde başlamıştı. Cuma günü litre başına motorinde 8 kuruş, gaz yağında 7 kuruşlık indirim yapılmıştı.

Son ayarlamalardan sonra benzinin pompa satış fiyatı İstanbul'da 4,29 TL'ye; Ankara'da 4,30 TL'ye geriledi. Akaryakıt pompa satış fiyatları, dağıtım firmasına ve bölgelere göre küçük farklılıklar arz edebiliyor.

... 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler