1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Beyaz Piramit Konya’da tavuk dışkılarını elektriğe çevirecek

Beyaz Piramit Konya’da tavuk dışkılarını elektriğe çevirecek

Beyaz Piramit Biyogaz Elektrik, Konya’da kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisinde bölgedeki tavukçuluk tesislerinin dışkı atıklarını elektriğe çevirecek.

Beyaz Piramit Konya’da tavuk dışkılarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Beyaz Piramit Biyogaz Elektrik, Konya’da kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisinde bölgedeki tavukçuluk tesislerinin dışkı atıklarını elektriğe çevirecek.

Konya ili, Çumra ilçesi, İçeri Çumra Mahallesi’nde Beyaz Piramit Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından biyogaz enerjisi santrali kurulup işletilmesi planlanıyor. Tesiste mevcut hayvan yetiştiriciliğinden kaynaklı hayvan dışkılarından biyogaz eldesi ile elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 10 milyon lira yatırımla kurulacak olan Tesiste melas ve tavukçuluk tesisleri dışkı atıkları işlenecek. Beyaz Piramit Biyogaz Tesisine alınan hayvan dışkılarının anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak.

6,004 MW kapasiteli tesise günde 60 ton melas ve 36 ton kanatlı hayvan atıklarının biyometanizasyonu ile 6.004 kWe elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler