1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Konya’daki biyogaz santralinin kapasitesi arttırılacak

Konya’daki biyogaz santralinin kapasitesi arttırılacak

Beyaz Piramit şirketi Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan biyogaz santralinin kapasitesini 2.4 MW’den 6 MW’a çıkarmayı planlıyor. 

Konya’daki biyogaz santralinin kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Beyaz Piramit şirketi Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan biyogaz santralinin kapasitesini 2.4 MW’den 6 MW’a çıkarmayı planlıyor. 

Konya İli, Çumra İlçesi, İçeri Çumra Mahallesi’nde Beyaz Piramit Tarım ve Hayvancılık Enerji ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Biyogaz Enerji Santrali (6.004 MWe) ve Organik Gübre Üretim Tesisi Kapasite Artırımı” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

PROJENİN DEĞERİ YAKLAŞIK 41 MİLYON LİRA 

Yaklaşık 41 milyon lira yatırımla kurulacak olan Beyaz Piramit Biyogaz Tesisi’nde hayvan dışkılarının anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak. Tesise kabulü yapılacak atıklar, tavukçuluk ve büyükbaş tesisleri dışkı atıkları olacak. 

Tesis mevcut durumda, 70 ton/gün kapasiteli kanatlı hayvan atığı ve 7 ton/gün kapasiteli büyükbaş hayvan atığı ile 2.4 MWe kapasiteli elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirirken, kanatlı hayvan atığı ve büyükbaş hayvan atığında kapasite artışına gidilerek toplamda 6.004 MWe elektrik enerjisi üretimi yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler