1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birol: Kadın işgücü daha iyi kararlar almamızı sağlıyor

Birol: Kadın işgücü daha iyi kararlar almamızı sağlıyor

IEA Başkanı Fatih Birol, son dört yılda ajansta kadın çalışan sayısını %49’a çıkardıklarını ve bunu sadece adalet için değil, aynı zamanda çok daha iyi kararlar alabildikleri için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birol: Kadın işgücü daha iyi kararlar almamızı sağlıyor

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, son dört yılda ajansta kadın çalışan sayısını %49’a çıkardıklarını ve bunu sadece adalet için değil, aynı zamanda çok daha iyi kararlar alabildikleri için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC), Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu (CGFT) ve Hello Tomorrow Türkiye işbirliğiyle düzenlenen “Temiz Enerji, Bilim ve Teknolojide Kadın Liderler” konulu Uluslararası Konferans’a video bağlantısıyla bağlanan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, IEA’nın dört yılda bu yana modernizasyon çabaları çerçevesinde kadın çalışan oranını yüzde 49’a çıkardıklarını ve CEO düzeyinde kadın çalışanların da arttığını belirtti. Birol, “Bunu neden yapıyoruz? Sadece adil olmak için değil, o da önemli ama hepimiz biliyoruz ve ben de son dört yılda deneyimledim ki, kadınlar sonuçları ve karar verme süreçlerini daha iyi etkiliyor.” dedi.

IEA içinde başlattıkları bu modernizasyonu uluslararası düzeye de çıkarmak için bir program başlattıklarını kaydeden Birol, bu cins çeşitliliği programını yedi ülkenin desteklediğini ve yıllar bazında farklı ülkelerin enerji sektörünü takip ederek cins çeşitliliği sağladıklarını ifade etti. 

ENERJİDE KADIN İSTİHDAMI SADECE %25

Birol, Dünya işgücü istihdamınının yüzde 49’unu kadınların oluşturduğunu ancak geleneksel enerji sektöründe kadınların toplam işgücünün sadece yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade etti. Yenilenebilir enerji alanında bu işgücünün biraz daha fazla olduğunu ve üçte bire yükseldiğini ifade eden Birol, yönetim kademelerinde kadın istihdamının daha da düşük olduğunun altını çizdi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul 

Önceki ve Sonraki Haberler