1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Petrol fiyatlarının stabil kalmasında fazla umudum yok

Birol: Petrol fiyatlarının stabil kalmasında fazla umudum yok

IEA Başkanı Fatih Birol, İran-ABD gerilimi, Venezüela'da büyük üretim düşüşü ve Libya'daki iç savaş nedeniyle petrol fiyatlarının stabil kalması konusunda fazla umudu olmadığını söyledi.

Birol: Petrol fiyatlarının stabil kalmasında fazla umudum yok

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, İran-ABD gerilimi, Venezüela'da büyük üretim düşüşü ve Libya'daki iç savaş nedeniyle petrol fiyatlarının stabil kalması konusunda fazla umudu olmadığını söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarının seyrini değerlendirdi. Petrolde en büyük sorunun İran-ABD gerilimi olduğunu vurgulayan Birol, "Önümüzdeki en büyük sorun İran'la ABD arasındaki gerilimin nasıl gelişeceği ve Hürmüz Boğazı. Dünya petrol ticaretinin üçte biri Hürmüz Boğazı'ndan Çin, Japonya, Kore ve Hindistan'a gidiyor. Aynı şekilde doğalgaz ticaretinin üçte biri de oradan Asya'ya gidiyor… Bu gerilime, Venezüela'da büyük üretim düşüşü ve Libya'daki iç savaşa bakınca fiyatların stabil kalması konusunda fazla umudum yok" şeklinde konuştu.

ABD PETROLÜ AŞIRI FİYAT ARTIŞLARINI ÖNLÜYOR

Bununla birlikte mevcut fiyat bandında volatilite beklediğini kaydeden Birol, fiyatlarda büyük sıçramalara ABD’nin büyük petrol üretiminin engel olduğunu söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler