1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyokütle santrallerinin çöp ithalatına sınırlama geliyor

Biyokütle santrallerinin çöp ithalatına sınırlama geliyor

Biyokütle santrallerini de içeren geri kazanım sektörüne, yıllık hammadde ihtiyacının en az yüzde 50’si yurt içinden karşılama şartı geliyor. 

Biyokütle santrallerinin çöp ithalatına sınırlama geliyor

Enerji Günlüğü - Geri kazanım sektörüne, yıllık hammadde ihtiyacının en az yüzde 50’si yurt içinden karşılama şartı geliyor. 

Atıktan enerji üreten işletmeler de dahil, Türkiye’deki geri kazanım sektörü işletmelerinin girdi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarına dair yeni bir düzenleme geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıllık ham madde ihtiyacının yarısını iç piyasadan karşılamasının zorunlu hale getirileceğini duyurdu. 

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada doğada oluşabilecek kirliliği önlemek, atıkların kaynağında ayrıştırılarak değerlendirilmesine ve yerli imkanlarla ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlayacak yeni bir adım attıklarını vurguladı. Kurum "Atıkların doğamıza vereceği zararı en aza indirmek amacıyla geri kazanım sektörümüzün yıllık ham madde ihtiyacının yarısını iç piyasadan karşılamalarını zorunlu hale getirecek düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Sıfır atıkta en temel hedefimiz olan israfın önüne geçecek ve çevremizi daha da koruyacak bu adımla çocuklarımıza daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek bırakacağız" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler