1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW 25 elektrikli model geliştiriyor

BMW 25 elektrikli model geliştiriyor

Alman otomobil markası BMW, 2023 yılına kadar geliştireceği 25 elektrikli modeli yollarla buluşturacak.

BMW 25 elektrikli model geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Alman otomobil markası BMW, 2023 yılına kadar geliştireceği 25 elektrikli modeli yollarla buluşturacak.

BMW 2025 yılı için koyduğu hedefleri revize ederek, 2023 yılında 25 elektrikli modeli yollarla buluşturmaya hazırlanıyor. 2025 yılına kadar 25 elektrikli modeli yollarla buluşturmayı planlayan BMW, bu hedefini 2 yıl öne çekerek 2023 yılını yeni tarih olarak belirledi. 

Ar-Ge süreci devam eden yeni modeller, elektrik, şarj edilebilir hibrit ve içten yanmalı motorlara uygun esnek yapıları sayesinde değişken koşullara rahatlıkla ayak uydurabiliyor. 

4 YILDA 25 FARKLI ELEKTRİK MODEL ÜRETİLECEK

BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger sürdürülebilir mobiliteye doğru giden yolda dönüşüm için vites yükselttiklerini belirterek, “Geride bıraktığımız son 2 yılda, yollarla buluşturmaya hazırlandığımız pek çok modelin kararını verdik. 2021 yılı itibariyle, 2019 yılında ulaştığımız elektrikli ve hibrit otomobil satış rakamlarımızı ikiye katlamış olacağız. Planladığımızdan iki yıl daha erken yani 2023 yılı itibariyle 25 elektrikli ve hibrit motora sahip modelimizi yollarla buluşturacağız. 2025’e doğru elektrikli ve hibrit otomobil satışlarımızda dikkat çekici bir büyüme yakalayacağımızı öngörüyoruz. Bu otomobillerimizin her yıl satış rakamlarını ortalama yüzde 30 oranında artmasını bekliyoruz. Bu noktada gelecek vizyonumuz oldukça net: Sürdürülebilir bir yöntemle üretilen sürdürülebilir mobilite. 2020 yılından itibaren, dünya genelinde, bulunduğumuz tüm noktalarda ihtiyaç duyduğumuz elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağız. Sosyal sorumluluğumuzu bu şekilde ortaya koyacağız. Emisyonsuz sürüş hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Aynı zamanda çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza karşı duyduğumuz kurumsal sorumluluğun da bilincindeyiz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler