1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bomonti Elektrik Kalkınma Bankası davası ikinci kez bilirkişide

Bomonti Elektrik Kalkınma Bankası davası ikinci kez bilirkişide

Bomonti Elektrik ile Kalkınma Bankası arasında devam eden icra davası ikinci kez bilirkişiye gönderildi. 

Bomonti Elektrik Kalkınma Bankası davası ikinci kez bilirkişide

Enerji Günlüğü - Bomonti Elektrik ile Kalkınma Bankası arasında devam eden icra davası ikinci kez bilirkişiye gönderildi. 

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ ile Türkiye Kalkınma Bankası AŞ arasında devam eden icra davası ikinci kez alınmak üzere bilirkişiye gönderildi. Bomonti Elektrik, Bayram Kınay ve Kemal Kınay aleyhine açılan davada daha önce itiraz üzerine takip durdurulmuş; takibin iptali için de ayrıca itirazın iptali davası açılmıştı ve alınan ihtiyati haciz kararının, tebligatların usulsüz ve mahkemenin yetkisiz olması sebebiyle kaldırılması talep edilmişti.

Davada dilekçeler aşaması bitmiş; ön inceleme yapılmış ve dosya bilirkişiye gönderilmişti. 

Bilirkişi raporunda hesap kat ihtarnamesinin usulüne uygun yapılıp yapılmadığına göre ihtimalli değerlendirme yapıldı. Buna göre hesap kat ihtarnameleri usulüne uygun tebliğ edildiğinin mahkemece kabulü halinde toplamda 1.667.475,68 TL ve 4.698.080,05 Euro alacağın mevcut olduğu; tebliğin usulüne uygun olmadığının kabulü halinde ise 1.660.080,41 TL ve 4.683.451,76 Euro alacağın mevcut olduğu kanaati mahkemeye bildirildi. 

Bomonti Elektrik bu rapora itiraz etti ve şirket, kat ihtarnamesinin usulüne uygun tebliğ edilmediği, tebligatın usulüne uygun olmaması halinde ise müeccel alacakların talep edilemeyeceği yönünde itirazda bulundu ve hukukçu bir bilirkişiden rapor alınmasını talep etti. 

Mahkeme, Bomonti Elektrik’in bilirkişi görüşünün alınması talebini kabul ederek dosyayı ikinci kez bilirkişiye gönderdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler