1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bomonti Şifrin HES'i yeniden üretime aldı

Bomonti Şifrin HES'i yeniden üretime aldı

Bomonti Elektrik’in Şifrin HES’i bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından üretime başladı. 

Bomonti Şifrin HES'i yeniden üretime aldı

Enerji Günlüğü - Bomonti Elektrik’in Şifrin HES’i bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından üretime başladı. 

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan Şifrin Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali’nde üretime yeniden başladı. 

Bomonti Elektrik’ten yapılan açıklamada şirketin faaliyetlerini olumsuz etkilememek için üretimin en düşük olduğu Eylül ve Ekim tarihlerinde rutin olarak yapılan Şifrin Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’ne ait yükleme havuzunda biriken rusubat, toprakların temizlenmesi, sevki ve regülatör yolunun temizlenmesi için bakım ve onarım çalışmaları yapılacağı ve rutin olmayan bakım ve onarım çalışmaları da yapılacağı bildirilmişti. 

ÜRETİM ÖNGÖRÜLENDEN ERKEN BAŞLADI
Rutin olmayan çalışmalardan birinin Aralık ayındaki yoğun kar yağışı sırasında devrilen ve geçici olarak ahşap direklerle ikame edilen 2 adet Swallow tipi demir direk yerine, Raven tipi demir direklerle değiştirilmesi işi olduğu; diğerinin ise İl Özel İdaresi’nin Karagöl yolu üzerinde yapmış olduğu yol düzeltme çalışmasından dolayı regülatör bölgesinde oluşan moloz ve hafriyatın kaldırılması işi olduğu belirtilmişti. 

Şifrin Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali’ndeki çalışmalar, öngörülen tarih olan 15 Kasım 2019’dan yaklaşık 5 hafta önce tamamlandı ve santral üretime 08 Ekim 2019 (bugün) tarihi itibarıyla başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler