1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP Alaska'daki varlıklarının tamamını sattı

BP Alaska'daki varlıklarının tamamını sattı

BP, tüm Alaska operasyonlarını ve hisselerini Hilcorp'a 5.6 milyar dolara satarak bölgedeki çalışmalarını sonlandırdı.

BP Alaska'daki varlıklarının tamamını sattı

Enerji Günlüğü - BP, tüm Alaska operasyonlarını ve hisselerini Hilcorp'a 5.6 milyar dolara satarak bölgedeki çalışmalarını sonlandırdı.

Alaska petrol sektörünün önde gelen oyuncularından olan İngiltere merkezli BP, buradaki varlıklarının tamamını 5,6 milyar dolar karşılığında Alaska'daki en büyük özel petrol ve gaz işletmecilerinden Hilcorp Alaska'ya satmak için anlaştığını açıkladı. Açıklamaya göre, anlaşma kapsamında Prudhoe Bay petrol sahasındaki hisseleri ve Trans-Alaska Boru Hattı’ndaki hisseleri de bulunuyor. 

Satış, BPH'nin 2020'ye kadar 10 milyar dolar tutarında varlık satma planı çerçevesinde gerçekleşti. BP'nin Alaska'da 1600 çalışanı bulunuyordu.

BP CEO'su Bob Dudley Alaska’nın, yarım asırdan fazla bir süredir BP'nin büyümesinde ve başarısında etkili olduğunu ve Alaska ekonomisine ve Amerika'nın enerji güvenliğine önemli katkılar sunduğunu kaydederek, “Ancak BP'yi sürekli olarak yeniden şekillendiriyoruz ve bugün hem ABD'de hem de dünyada, uzun vadeli stratejimizle daha yakından uyumlu ve yatırımlarımız için daha rekabetçi olan başka fırsatlarımız var” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler