1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BP, Çin ortaklığıyla elektrikli araç şarj istasyonları kuracak

BP, Çin ortaklığıyla elektrikli araç şarj istasyonları kuracak

İngiliz petrol şirketi BP, Çinli telefonla taksi çağırma platformu Didi Chuxing ortaklığıyla elektrikli araç şarj istasyonları kuracak.

BP, Çin ortaklığıyla elektrikli araç şarj istasyonları kuracak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, Çinli telefonla taksi çağırma platformu Didi Chuxing ortaklığıyla elektrikli araç şarj istasyonları kuracak.

Didi Chuxing (DiDi), British Petroleum (BP) ile Çin’in yanı sıra şirketin faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde yeni enerjili araçlar için şarj istasyonları oluşturma ve işletme amacıyla bir girişim geliştirdiğini açıkladı. İşbirliği ile elektrikli araç pazarının en hareketli ülkesi olan ve şarj ünitesi sayısının 1 milyonu geçtiği Çin’de yakın zamanda bu sayının daha da artması bekleniyor.

BP’nin Güney Çin kenti Guangzhou’da kurduğu ilk şarj istasyonu şu anda deneme operasyonu için Didi’nin şarj platformuna bağlanmış durumda. Didi’den yapılan açıklamaya göre, ortak şirket kurulduktan sonra şarj istasyonlarının inşa ve işletme sürecine hız verilecek. 

DİDİ GENİŞ BİR KULLANICI TABANINA SAHİP

Didi Chuxing Çin’in dışında Meksika, Avustralya ve Japonya’da kendi markası altında faaliyet gösteriyor. Öte yandan Ocak 2018’de Brezilya’nın lider ortak otomobil kullanım markası 99’unu da aldı. Didi, dünyanın 1.000 kentinde dünya nüfusunun yüzde 80’inden fazlasına ulaşım alanında hizmet veriyor. Didi’nin geniş bir kullanıcı tabanına sahip olması dolayısıyla şarj istasyonlarının işletmeye girer girmez popüler hale gelmesi bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler