1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP'nin karı yüzde 35 arttı

BP'nin karı yüzde 35 arttı

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP'nin karı yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 35 artış kaydetti. İngiltere merkezli...

BP'nin karı yüzde 35 arttı

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP'nin karı yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 35 artış kaydetti. 

İngiltere merkezli çok uluslu petrol şirketi BP, yılın üçüncü çeyreğinde petrol fiyatlarındaki zayıflık ve düşük rafineri marjları karşısında maliyetleri kısmak için aldığı tedbirlerle karını bir önceki yıla göre yüzde 35 arttırdığını ve bu dönemde 1,66 milyar Dolar kar ettiğini açıkladı. BP geçen yıl aynı dönemde 1,23 milyar Dolar kar etmişti. 

Analistlerin şirkete ilişkin bu döneme ait kar beklentisi 686 milyon Dolar idi. 3. çeyrekte pay başına kar, 3,31 cent olan beklentinin çok üzerinde 8,56 cent olarak gerçekleşti. Satışlar ise 47,05 milyar dolar oldu. 

BP Mali İşler Direktörü Brian Gilvary, "Zorlu fiyat ve kar marjı ortamına adapte olmak konusunda iyi bir ilerleme sağlamaya devam ediyoruz. Organik nakit akışını gelecek yıl 50-55 dolar/varil seviyesinde yeniden dengeleme yolunda ilerliyoruz" diye konuştu. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler