1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çalık Petrol Mardin Savur’da petrol çıkaracak

Çalık Petrol Mardin Savur’da petrol çıkaracak

Çalık Petrol, Mardin’in Savur ilçesi sınırları içinde yedi ayrı lokasyonda petrol arama ve çıkarma çalışmaları yürütecek.

Çalık Petrol Mardin Savur’da petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Çalık Petrol, Mardin’in Savur ilçesi sınırları içinde yedi ayrı lokasyonda petrol arama ve çıkarma çalışmaları yürütecek.

Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Mardin İli, Savur İlçesi, Yazır Mevkii, M45-c1-1 pafta numaralı sahada, Güney Çalıktepe arama alanında bulunan 7 adet lokasyonda petrol arama ve çıkarma çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor. Şirket çalışmalarını bu yıl Ocak ayında aldığı 20 yıllık işletme ruhsatı kapsamında sürdürecek.

Yaklaşık 6 milyon Lira değerindeki proje kapsamında 150 hektara yakın alanda Güney Çalıktepe 1, Güney Çalıktepe 2, Güney Çalıktepe 3, Güney Çalıktepe 4, Güney Çalıktepe 5, Güney Çalıktepe 6 ve Güney Çalıktepe 7 lokasyonlarında petrol arama ve çıkarma çalışmaları yapılacak. Alanda yapılacak sismik çalışmalar sonucunda kuyular açılacak ve sondaj işlemi ile bu alandaki petrol varlığı belirlenecek. Petrol varlığının tespiti halinde çıkarma işlemleri yapılarak günlük 376 m3 petrol çıkarılacak. 

DEPOLAMA KAPASİTESİ 376 M3 OLACAK

Çıkarılan petrol, her biri 96 m3 (600 bbl) olan 4 adet tankta depolanacak. Dolayısıyla toplam depolama kapasitesi 376 m3 olacak. Depolama tankları Güney Çalıktepe 1 lokasyon alanında bulundurulacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler