1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cargill Balıkesir fabrikasında biyodizel üretecek

Cargill Balıkesir fabrikasında biyodizel üretecek

Cargill, Balıkesir’de bulunan yağ fabrikasında yılda 66 bin ton biyodizel üretmeyi ve ayrıca 5 MW’lık bir kojenerasyon ünitesi kurmayı planlıyor.

Cargill Balıkesir fabrikasında biyodizel üretecek

Enerji Günlüğü - Cargill, Balıkesir’de bulunan yağ fabrikasında yılda 66 bin ton biyodizel üretmeyi ve ayrıca 5 MW’lık bir kojenerasyon ünitesi kurmayı planlıyor.

ABD merkezli gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren Cargill şirketi Türkiye çalışmaları kapsamında Balıkesir’deki yağ fabrikasında biyodizel üretimi yapacak. Cargill Tarım ve Gıda San. Tic. A.Ş., Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde, yaklaşık 160 bin metrekarelik tapulu arazide bulunan “Bitkisel Ham Yağ ve Rafine Her Türlü Nebati Yağ, Margarin Yağı ve Biyodizel Üretimi” tesisinde kapasite artışı planlıyor. Bu çerçevede diğer yağ ürünleri üretimindeki artışın yanısıra şirket yılda 66 bin ton biyodizel üretimine başlamayı hedefliyor. 

CARGILL KOJENERASYON SİSTEMİ DE KURACAK

Ayrıca yaklaşık toplam 250.5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, mevcut proseslere ilave olarak 5 MW kapasiteli bir kojenerasyon ünitesi ve 1,744 MW yakma ısıl gücüne sahip buhar kazanı kurulumu da planlanıyor.  Kojenerasyon ünitesinde 2.000 kW/h elektrik üretilmesi ve 1.100 kg/h buhar üretimi öngörülüyor. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler