1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. ÇEDAŞ’tan öğrencilere Akköy 2 HES ve Doğankent HES gezisi

ÇEDAŞ’tan öğrencilere Akköy 2 HES ve Doğankent HES gezisi

ÇEDAŞ, Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında 16 öğrenciyi Akköy 2 HES ve Doğankent HES’e teknik geziye götürdü.

ÇEDAŞ’tan öğrencilere Akköy 2 HES ve Doğankent HES gezisi

Enerji Günlüğü - ÇEDAŞ, Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında 16 öğrenciyi Akköy 2 HES ve Doğankent HES’e teknik geziye götürdü.

Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı Yüksek Gerilim Dalı öğrencilerini Gümüşhane’deki Akköy II Hidroelektrik Santrali’ni ve Giresun’daki Doğankent Hidroelektrik Santrali’ni kapsayan bir teknik geziye götürdü. 

Enerjinin Yıldızları Projesi çerçevesinde eğitim alan 16 öğrenci, akarsu üzerine kurulu tesislerde su gücünün elektrik enerjisine nasıl çevrildiğini tüm aşamaları ile görerek öğrendi. 

Enerjinin Yıldızları Projesi, Cengiz Holding ve Koloğlu Holding’in elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına destek olmak üzere başlattığı bir eğitim projesi. Proje çerçevesinde saha dersleri de veriliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018 yılında imzalanan Mesleki Eğitim Protokolü’nün ardından ilk etapta İstanbul, Sivas ve Antalya’da belirlenen 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Bölümü ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurulmasıyla hayata geçen Enerjinin Yıldızları Projesi, bu sene ikinci yılına girdi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında da Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı Yüksek Gerilim Dalı Bölümü’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Gezide öğrencilere eşlik eden ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Her zaman altını çizdiğimiz gibi hedefimiz; elektrik dağıtım sektöründe en kaliteli ve en iyi hizmeti veren şirket olmak. Bu hedefle yol alırken ülkemize olan sorumluluklarımızın da farkındayız. Bu farkındalık ile sektörün en büyük sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretebilmek, birikimlerimizi gelecekte meslektaşımız olacak gençlerimize aktarabilmek adına bizce çok değerli bir adım attık. Enerji sektörüne yetişmiş eleman kazandıracak olan projemizde Yüksek Gerilim Dalı’nı seçen öğrencilerimize, Elektrik Piyasası dersi başta olmak üzere şebeke bakımı, malzeme eğitimi, havai hat uygulama, iş sağlığı ve güvenliği, aydınlatma, kayıp kaçak, müşteri operasyonları, sayaç ve ölçü eğitimi gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıyoruz. Bu yıl hidroelektrik santralinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamaları için hep birlikte Akköy’e geldik. Burada öğrenciler ilk defa suyun, elektriğe dönüşünü görerek öğrendiler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler