1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çekya Dukovany NGS’de üretime daha geç başlayacak

Çekya Dukovany NGS’de üretime daha geç başlayacak

Çek Cumhuriyeti’nin iki nükleer santralinden biri olan Dukovany’nin ikinci ünitesindeki sızıntının tamir edilmesinin beklenenden iki-üç hafta daha uzun süreceği açıklandı.

Çekya Dukovany NGS’de üretime daha geç başlayacak

Enerji Günlüğü - Çek Cumhuriyeti’nin iki nükleer santralinden biri olan Dukovany’nin ikinci ünitesindeki sızıntının tamir edilmesinin beklenenden iki-üç hafta daha uzun süreceği açıklandı.

Çek Cumhuriyeti kamu elektrik şirketi CEZ, bir sızıntının keşfedildiği Dukovany Nükleer Santrali’ndeki 500 megawattlık ikinci reaktördeki üretim kesintisinin beklenenden yaklaşık iki ila üç hafta daha uzun süreceğini açıkladı. CEZ en son 4 Eylül'de onarımın tamamlanacağını açıklamıştı.

İkinci ünite Mayıs ayında yakıt değişimi için devre dışı bırakılmış, daha sonra da ünitenin buhar jeneratöründe küçük bir sızıntı tespit edilmişti. 

Çek Cumhuriyeti'nde bir köy olan Dukovany yakınlarında bulunan nükleer santral 2037 yılında sökülerek devreden çıkartılacak. her biri 505 MW kapasitedeki dört eski nükleer üniteden oluşan Dukonany NGS’nin yerine 1200 MW’lık yeni bir nükleer ünitenin kurulması planlanıyor. Ülkenin diğer nükleer enerji santrali Temelin’de her biri 1000 megavatlık iki reaktör elektrik üretiyor. Çek Cumhuriyeti’nde bulunan toplam 6 nükleer ünite ülke elektrik üretiminin yüzde 33’ünü karşılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler