1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çelik üreticisi ArcelorMittal Hindistan’da GES ve RES kuracak

Çelik üreticisi ArcelorMittal Hindistan’da GES ve RES kuracak

Çelik üreticisi ArcelorMittal, Hindistan'da Greenko Group ile stratejik yenilenebilir enerji ortaklığı kurdu. İki şirket rüzgar ve güneş enerjisi projelerini hayata geçirecek.

Çelik üreticisi ArcelorMittal Hindistan’da GES ve RES kuracak

Enerji Günlüğü - Küresel çelik ve madencilik firması ArcelorMittal, Hintli Greenko Group ortaklığıyla geliştireceği yenilenebilir enerji projeleri ile Hindistan tesisinde %20 yenilenebilir elektriği kullanacak.

Lüksemburg merkezli çok uluslu bir çelik imalat şirketi ArcelorMittal, Hindistan'ın önde gelen enerji dönüşüm şirketi Greenko Group ile stratejik ortaklık kurdu. ArcelorMittal'dan yapılan açıklamaya göre şirketler, 975 MW kapasiteye sahip yenilenebilir enerji projesi geliştirecek. 

Yaklaşık 600 milyon dolara mal olacak proje, güneş ve rüzgar enerjisini içerecek ve Greenko'nun hidro pompalı projesi tarafından desteklenecek. Proje, ArcelorMittal'a ait olacak ve onun tarafından finanse edilecek. 

Greenko, Andhra Pradesh Eyaletinde yenilenebilir enerji tesislerini tasarlayacak, inşa edecek ve işletecek. Projenin devreye alınmasının 2024'ün ortalarında olması bekleniyor. 

HİNDİSTAN’DAKİ ÇELİK TESİSİ’NE ELEKTRİK SAĞLANACAK

ArcelorMittal'in Hindistan'daki ortak girişim şirketi ArcelorMittal Nippon Steel India (AM/NS India), Hazira tesisi için projeden yılda 250 MW yenilenebilir elektriği satın almak için ArcelorMittal ile 25 yıllık bir anlaşma imzalayacak. Böylece Hazira tesisindeki elektrik ihtiyacının yüzde 20'den fazlası yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Bu da karbon emisyonlarını yılda yaklaşık 1,5 milyon ton azaltacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler