1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan hükümet binalarına çatı GES kuracak

Hindistan hükümet binalarına çatı GES kuracak

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde, hükümet binaları ve ofislerinin enerji ihtiyacını karşılamak üzere çatı GES kurulması planlandı.

Hindistan hükümet binalarına çatı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Hindistan’ın Uttar Pradesh hükümeti, eyaletteki hükümet binaları ve ofislerinde güneş enerjisi çatı projeleri geliştirmeye başladı.

Hindistan’ın en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradesh’te, yenilenebilir enerji girişimlerinin bir parçası olarak eyaletteki devlete ait binalar ve ofislerin çatılarına güneş enerjisi santralleri (çatı GES) kurulmasına karar verildi.

Yeni ve Yenilenebilir Enerji Geliştirme Ajansı (NEDA) departmanı, hükümet binaları ve ofisler için şebeke bağlantılı güneş PV (fotovoltaik) projelerinin tasarımı, üretimi, tedariki, montajı, test edilmesi ve devreye alınması projesini teklife sundu. Teklif veren şirketlerin, 25 yıl boyunca çatı güneş enerjisi projelerinin bakımından ve işletilmesinden sorumlu olacağı bildirildi.

Ayrıca hükümet sözcüsü Nupur Sharma, NEDA’nın 10 Ekim’de olası teklif sahiplerini yapmaları gerekenler konusunda öneriler sunmak amacıyla konferansa davet ettiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler