1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan PLI güneş enerjisi teşvik programında 2. aşamada

Hindistan PLI güneş enerjisi teşvik programında 2. aşamada

SECI, teşvik programının yaklaşık 2,4 milyar dolarlık ikinci aşaması kapsamındaki başvuruları kabul etmeye başladı.

Hindistan PLI güneş enerjisi teşvik programında 2. aşamada

Enerji Günlüğü - SECI, PLI isimli teşvik programının 2,4 milyar dolarlık ikinci aşamasında, güneş enerjisi üreticilerinin başvurularını kabul etmeye başladı.

Hindistan Güneş Enerjisi Şirketi (SECI), üretim bağlantılı teşvik (PLI) programının yaklaşık 2,4 milyar dolarlık ikinci aşaması kapsamında güneş enerjisi üreticilerinin tesis kurmak için başvurularını kabul etmeye başladı.

PV ile ilgili herhangi bir üretim tesisi kuran üreticiler teşviklere başvurabilecek. Ancak, minimum üretim kapasitesi gereklilikleri ve minimum performans standartları doğrultusunda güneş hücreleri ve modülleri üreten tesisler geliştirmeleri gerektiği bildirildi. Üreticiler poli-modül, ingot-wafers-modül ve hücreler ve modüller olmak üzere üç entegrasyon kategorisinden herhangi biri altında teklif verebilirler. Üreticilerin tüm aşamalar için her biri en az 1 GW kapasiteli üretim tesisleri kurmak için tek teklif vermeleri gerekiyor.

İhale dokümanındaki açıklamada, "PLI programı kapsamında tek bir teklif sahibine verilecek maksimum kapasite, yani PLI hibesi için uygun olacak maksimum kapasite, teklif sahibi tarafından kurulacak kapasitenin yüzde 50'si olacaktır” ifadesi yer alıyor. Ayrıca verilen bu maksimum teklif kapasitesinin, Hindistan Yenilenebilir Enerji Geliştirme Ajansı (IREDA) tarafından PLI programının ilk aşaması kapsamında verilen Ödül Mektubu uyarınca verilen herhangi bir kapasiteyi içereceği aktarıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler