1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Total’den Hindistan’da güneşe dev yatırım

Total’den Hindistan’da güneşe dev yatırım

Fransız petrol şirketi Total, dünyanın en büyük güneş enerjisi şirketi Hindistan merkezli Adani Green Energy Limited’ten yüzde 20 hisse satın aldı. 

Total’den Hindistan’da güneşe dev yatırım

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, dünyanın en büyük güneş enerjisi şirketi Hindistan merkezli Adani Green Energy Limited’ten yüzde 20 hisse satın aldı. 

Fransız petrol şirketi Total, dünyanın en büyük güneş fotovoltaik çözümlerinin üreticisi Hindistan merkezli Adani Group şirketlerinden Adani Green Energy Limited’den yüzde 20 hisse satın aldığını açıkladı. Total, Adani’nin yüzde 20’lik hissesi karşılığında 2,5 milyar dolar ödeyecek. 

Total yaptığı açıklamada Adani Group ile Hindistan’da LNG terminali ve doğalgaz tesisleri alanında mevcut işbirliklerinin güneş enerjisi sektörü ile genişletildiğini kaydetti.

TOTAL 2025’TE 35 BİN MW YENİLENEBİLİR KAPASİTESİ HEDEFLİYOR

Total, bu sayede Kovid-19 pandemisinin de etkisiyle ivme kazanan fosil yakıttan düşük karbon kaynaklarına geçiş sürecinde planladığı hedeflerine daha rahat ulaşmış olacak. Total’in Adani’ye yaptığı yatırım, şirkete dünyanın en büyük yenilenebilir enerji pazarlarından birinde söz sahibi olmasını sağlayacak.

Adani’nin ülke çapında 54 güneş ve rüzgâr enerjisi projesi bulunuyor. Total, yapmış olduğu bu hamleyle şirketin 2025 yılı planı olan 35 bin MW gücünde yenilenebilir enerji hedefine bir adım daha yaklaşacak. Şirketin geride bıraktığımız yıl, 7 GigaWatt yenilenebilir enerji kapasitesi bulunuyordu.

Total 2020 yılında yenilenebilir kaynaklara 2 milyar dolar yatırım yaptı. Şirket, 2030 yılına kadar ise yıllık yatırım bütçesinin yüzde 20’sini (3 milyar dolar) yenilenebilir kaynaklara yatıracak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler