1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ČEZ Türkiye’den çıkmayı planlıyor

ČEZ Türkiye’den çıkmayı planlıyor

Türk enerji şirketi Akenerji’nin ortağı olan Çek enerji firması ČEZ Group, Türkiye'deki varlıklarını satmayı planlıyor. 

ČEZ Türkiye’den çıkmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Türk enerji şirketi Akenerji’nin ortağı olan Çek enerji firması ČEZ Group, Türkiye'deki varlıklarını satmayı planlıyor. 

Çek basınına açıklamalarda bulunan Çekya enerji dağıtım şirketi ČEZ’in CEO'su Daniel Benes, yurt içi çalışmalarına yoğunlaşmak amacıyla Bulgaristan, Romanya, Türkiye ve Polonya’dan çıkmayı planladıklarını açıkladı. 

Bulgaristan’dan önümüzdeki bir kaç yıl içinde çıkacaklarını kaydeden Benes, iki kömür yakıtlı elektrik santrallerinin bulunduğu Polonya’da da karbondioksit emisyonunu azaltmak için bu santralleri satmayı düşündüklerini kaydetti. 

ČEZ, Çekya dışında, Slovakya, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Türkiye, Almanya ve Fransa'da faaliyet gösteriyor. Benes, Fransa ve Almanya'daki durumları hakkında bilgi vermedi. 

ČEZ Group, Akkök Holding ile 2008 yılında yüzde 50/50 stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Bu kapsamda ČEZ Group üretimde Akenerji, dağıtımda SEDAŞ ve perakende alanında SEPAŞ ile Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Sermaye yatırımı olarak Akenerji ve SEDAŞ için toplam 600 Milyon USD yatırım yapan ČEZ Group’un yerel ortağı Akkök Holding ile birlikte yatırım büyüklüğü yaklaşık 3 milyar dolar. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler