1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Chevron Anadarko’yu satın aldı

Chevron Anadarko’yu satın aldı

ABDli enerji şirketi Chevron, kayaç gazı ve petrolü varlıklarını arttırmak amacıyla 50 milyar dolara Anadarko şirketini satın aldı.

Chevron Anadarko’yu satın aldı

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi Chevron, kayaç gazı ve petrolü varlıklarını arttırmak amacıyla 50 milyar dolara Anadarko şirketini satın aldı.

ABD merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Chevron, büyük kayaç gazı ve petrolü yatırımları bulunan Teksas merkezli Anadarko şirketini satın aldığını açıkladı. Chevron hisse başına 65 dolar olmak üzere 33 milyar dolar ve Anadarko’nun 17 milyar dolar borcu ile birlikte toplam 50 milyar dolar ödeyecek. Satın alma Chevron’un yıllık işletme maliyeti ve sermaye sinerjileri için 2 milyar dolar sağlayacak.

PERMİAN’DA EN BÜYÜK ÜRETİCİ KONUMUNA GELECEK

Chevron’un bu satın alımı son yılların en büyük şirket satınalımlarından biri olarak değerlendiriliyor. Mozambik’te büyük bir sıvılaştırılmış doğalgaz projesine de sahip olan Anadarko’nun Meksika Körfezi’ndeki varlıkları, Chevron’u oradaki en büyük ikinci üretici konumuna getirecek. Ancak asıl Anadarko’nun dünyanın en büyük petrol üretilen Permian sahasında bulunan geniş Delaware havzası Chevron için büyük avantaj sağlayacak. Chevron’un sahadaki alanı 1.4 milyon akreye çıkacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler