1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron Noble Energy’yi satın alıyor

Chevron Noble Energy’yi satın alıyor

Çokuluslu Amerikan enerji şirketi Chevron, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yürüten bir diğer Amerikan şirketi Noble Energy’i 5 milyar dolara satın alacak.

Chevron Noble Energy’yi satın alıyor

Enerji Günlüğü - Çokuluslu Amerikan enerji şirketi Chevron, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yürüten bir diğer Amerikan şirketi Noble Energy’i 5 milyar dolara satın alacak.

Doğu Akdeniz doğalgaz faaliyetlerinde yeni bir sayfa açılıyor. Uluslararası petrol ve gaz devi Amerikan Chevron, Doğu Akdeniz'in en büyük yatağı Leviathan ve Tamar sahası hissedarlarından Noble Energy şirketini 5 milyar dolar civarında bir bedel ile satın alıyor.

Satın almayla birlikte Chevron İsrail sularında bulunan Leviathan ve Tamar doğalgaz sahasına ortak olmanın yanında kayaç petrolü yataklarını genişletecek. İsrail Bakanlar Kurulu da geçtiğimiz hafta sonu EastMed olarak bilinen ve karasuları ile Kıbrıs sularından çıkarılan gazın Avrupa'ya aktarılmasını öngören projeye onay vermişti. Bu satın almayla birlikte bu projenin de hızlanabileceği tahmin ediliyor. 

Her iki şirketin yaptığı ortak açıklamaya göre, satın alma işlemini her iki firmanın da yönetim kurulları onaylarken, tüm işlemlerin, düzenleyiciler ve Noble Energy hissedarları tarafından da onaylanması ardından, 2020 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

TOPLAM ANLAŞMA DEĞERİ 13 MİLYAR DOLARI BULACAK

Açıklamaya göre Chevron, bu satın almayı tamamı hisse senedi olarak ödeyecek. Her bir Noble hissesinin değeri 10,38 dolar veya 0,1191 Chevron hissesi olarak belirlendi. Noble Energy'nin borç yükü dikkate alındığında satın almanın değeri yaklaşık 13 milyar doları bulacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler